loading...
loading...

Culture

26 Kasım 2016 Cumartesi

Bol köpüklü türk kahvesi yapmak istermisiniz?

Bol köpüklü türk kahvesi yapmak istermisiniz?

Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır derler… Herhalde türk kahvesi sevmeyen kişi yok denilecek kadar azdır. Yapması oldukça basit, tadıda bir o kadar lezzetli olan türk kahvesinin tabiki bol köpüklü olanı makbuldür. Peki bol köpüklü kahve yapmanın püf noktaları nelerdir?


  • Kullanacağınız suyun soğuk olmasına dikkat edin. 
  • Bir fincan için 1 tatlı kaşığı kahve kullanın. 
  • Cezveye kahve, su ve şekeri koyduktan sora, şeker eriyene kadar iyi karıştırın. 
  • Ateşe koyduktan sonra kabarana kadar bir daha karıştırmayın. 
  • Kahve kabardıktan sonra köpüğünü kaşıla fincanlara paylaştırın ve bir kez daha kabarana kadar ocağa tekrar alın. 
  • Fincanlara yavaş dökün.
Sırasıyla doğru bir şekilde adımları uyguladıysanız afiyetle kahvenizi içmeye geçebilirsiniz yanına da lokum ikram etmeyi unutmayalım ! :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder