Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır derler… Herhalde türk kahvesi sevmeyen kişi yok denilecek kadar azdır. Yapması oldukça basit, tadıda bir o kadar lezzetli olan türk kahvesinin tabiki bol köpüklü olanı makbuldür. Peki bol köpüklü kahve yapmanın püf noktaları nelerdir?
- Kullanacağınız suyun soğuk olmasına dikkat edin.
- Bir fincan için 1 tatlı kaşığı kahve kullanın.
- Cezveye kahve, su ve şekeri koyduktan sora, şeker eriyene kadar iyi karıştırın.
- Ateşe koyduktan sonra kabarana kadar bir daha karıştırmayın.
- Kahve kabardıktan sonra köpüğünü kaşıla fincanlara paylaştırın ve bir kez daha kabarana kadar ocağa tekrar alın.
- Fincanlara yavaş dökün.
Sırasıyla doğru bir şekilde adımları uyguladıysanız afiyetle kahvenizi içmeye geçebilirsiniz yanına da lokum ikram etmeyi unutmayalım ! :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder